Naar de inhoudNaar de navigatie
Kok bereidt maaltijd in grote keuken
Opleiding - Jongeren

Gespecialiseerd Kok

Horeca & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1,5-2 jaar

Werk jij als professioneel kok? En wil je op hoog niveau koken in een specialiteitenrestaurant? Of je eigen zaak beginnen? Met het diploma Gespecialiseerd kok kun je je droom waarmaken!

Als gespecialiseerd kok vind je het leuk om nieuwe combinaties en bijzondere ingrediënten uit te proberen. De gerechten die jij serveert zijn verrassend en origineel. Je stemt ze af op de wensen van de klant. Je volgt ook de trends in jouw vakgebied en je weet wat je ermee kunt doen.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
27 november 2025
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 27 november
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
24 januari 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Zaterdag 24 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 13.00 uur
open dag
12 maart 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 12 maart
  • tijd
    tussen 15.00 en 18.00 uur

Wat leer je?

  • Bijzondere kooktechnieken
  • Standaardrecepten vernieuwen
  • Werken volgens een plan
  • Werken onder tijdsdruk
  • Leidinggeven in de keuken
  • Patisserie

Waar kun je gaan werken?

  • De beste horecazaken in Nederland
  • Specialiteitenrestaurants

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Flevoland?

  • Je wordt opgeleid tot een veelzijdige kok.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? Wij helpen je!
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Een kok in witte jas en zwarte pet giet een romige saus in een pan in een professionele keuken.
Een bord met falafel, sla, tomaatjes, citroen en witte saus staat klaar om geserveerd te worden.
Studenten koken met plezier samen tijdens een praktijkles
Chef die een gerecht met gestoofde kip, groenten en aardappels opmaakt.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Manager / Ondernemer Horeca
Horeca & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    1,5-2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Gespecialiseerd kok, 25179