Naar de inhoudNaar de navigatie
Kok werkt geconcentreerd aan een warm gerecht
Opleiding - Jongeren

Kok

Horeca & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    2 jaar

Houd jij van koken? En vind je het leuk om je creativiteit te gebruiken in de keuken? Als professioneel kok weet je alles over allerlei gerechten en technieken. Je kunt goed met mensen omgaan. Ook kun je goed onder tijdsdruk werken.

Als kok moet je vaak werken als andere mensen vrij zijn. Maar voor jou is dat geen probleem. Want jij kunt elke dag doen wat je het leukste vindt: koken, bakken en braden!

Je zorgt ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat. Dankzij jouw kookkunsten kunnen alle gasten terugkijken op een heerlijke avond.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
27 november 2025
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 27 november
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
24 januari 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Zaterdag 24 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 13.00 uur
open dag
12 maart 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 12 maart
  • tijd
    tussen 15.00 en 18.00 uur

Wat leer je?

  • Voorbereiden van gerechten, ingrediënten klaarzetten en snijden
  • Klaarmaken en opdienen van gerechten onder leiding van een chef-kok
  • Bijhouden van de keukenvoorraad
  • Algemene vakken als rekenen, Nederlands en Engels
  • Verschillende keuzedelen (Brood & Banket, Arbo en Eetcultuur en Wensen)

Waar kun je gaan werken?

  • Restaurant
  • Hotel
  • Cateringbedrijf
  • Bedrijfskeuken

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Flevoland?

  • Leer alles over professioneel koken in de horeca.
  • Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage (BOL).
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Uitdagende en inspirerende opdrachten die je voorbereiden op de beroepspraktijk.
  • Breid je kennis uit met interessante keuzedelen.
Een jonge kok in zwarte koksbuis staat lachend in een professionele keuken en klopt een mengsel in een pan op het fornuis met een garde.
Student flambéert gerecht in een keuken met hoge vlammen.
Een kok in witte jas en zwarte pet giet een romige saus in een pan in een professionele keuken.
Kok in witte jas en zwarte muts dresseert een bord met salade en mousse in een keuken.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Facilitair Medewerker Luchthaven
Luchthaven & SCALA
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Gastheer / Gastvrouw
Horeca & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Horeca & Facilitair
  • niveau
    2
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    1-2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    2 jaar
Locatie
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
  • Niveau
    2
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    aug. 2025
    jan. 2026
  • Duur
    -
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Kok, 25180